Over de blog

Op deze pagina vertellen we je hoe we met deze blog begonnen, waarom, en nog wat technische dingen. We zullen deze pagina ook updaten als we andere technieken en dergelijke gaan gebruiken!

Onze blog noemt Fashion Section, dat betekend niet dat het alleen om mode gaat. Op onze header kan je ook al een nagellak flesje zien staan. Onze blog gaat over beauty, fashion, nails en nog veel meer. We laten zien wat we geshopt hebben, nieuwe nail art designs, leuke items op webshops, reviews en nog veel meer.

Hoe zijn we met de blog begonnen?
We hadden beide al een blog, maar daar waren we niet echt tevreden meer over. Het werd te slordig, we hadden beid niet veel volgers en pageviews en we vonden het niet meer zo leuk. Na een tijdje begonnen we het bloggen te missen en daarom besloten we samen een blog op te starten. Dit is super handig omdat je met 2 bent om artikels te schrijven en dan is het veel makkelijker te combineren met school en leren. Zo kunnen wij voor een 2-tal artikels per week zorgen terwijl we er dan elk maar eentje moeten schrijven (soms is dat meer, soms minder, het is bij wijze van voorbeeld. We hebben dus geen vast aantal artikels/week).

Hoe bewerken we onze foto's?
Foto's bewerken doen we met Picmonkey. Meestal gaat het dan over tekst erop zetten, belichting beter maken... Vroeger met picnik, maar zoals iedereen wel weet stopte die jammer genoeg. Maar picmonkey is echt de tweelingzus van picnik! Voor de rest gebruiken we niet veel effecten of andere. 
Collages waarin we een outfit tonen dat we gemaakt hebben (zoals hier) maken we met Pizap.

Opmaak
Het sjabloon hebben we gewoon gemaakt met de sjablonen van blogger. We hebben natuurlijk veel aangepast: lettertype, kleuren, achtergrond... De header is gemaakt met Pizap.

Foto's
De foto's van Roos zijn gemaakt met een fototoestel van Lumix, de DMC-ZS3. Dit fototoestel is niet alleen van mij, het is van ons gezin. Het grootste deel van de foto's op onze blog zijn zelf getrokken (zo niet staat de bron erbij), we zouden het dus erg op prijs stellen om deze foto's niet te kopiëren of ons een mailtje te sutren als je de foto wilt gebruiken.


7 opmerkingen:

 1. met welk fototoestel trekken jullie je foto's? ik ben namelijk op zoek naar een goed foto toestel.
  http://fashionsectionblog.blogspot.be/2012/06/amateur-fotografie.html
  daar zag ik dat de foto's echt goede kwaliteit hebben! alvast bedankt x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb die foto's getrokken met een fototoestel van lumix, de Panasonic DMC-ZS3. (ik leer zelf nog bij! ik wist niet eens waar die naam stond xd).

   Verwijderen
 2. 'k vroeg me af hoeveel pageviews en bezoekers jullie hebben?
  bij veel staat er zulke tellers op de startpagina, maar hier vind ik het niet...?
  alvast bedankt voor het antwoorden ♥

  ps naamgenoot!! ;o

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, we weten dat vele bloggers dat op hun startpagina zetten. Wij doen dat niet omdat we het nogal stoeferig vinden (als dat een woord is) en zo "kijk hoeveel mensen onze blog bekijken!". We laten het jullie zeker weten als we een speciaal of groots aantal pageviews bereikt hebben!

   Oké, het voelde zielig om een vraag te beantwoorden die Roos gesteld heeft ;) Ik praat precies tegen mezelf ;)

   Verwijderen
 3. Jullie hebben een hele fijne schrijfstijl! Zoals je zelf al zei: niet te stijf, maar ook geen chattaal. de blog ziet er ook netjes maar 'blij' uit. er zit persoonlijkheid in en is niet te saai, zoals een gewone witte achtergrond of dergelijke... 22 volgers is al heel wat en ik durf te wedden dat er nog vele gaan volgen! Good Luck x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na jullie blog te lezen, heb ik ook wel zin om een blog te beginnen. Hoe hebben jullie dat gedaan? Met welke site enzo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor je begint is het belangrijk om na te denken over wat je wilt schrijven, wat interesseerd jou het meest en wat wil jij delen met je lezers. Dan ga je naar een site als blogger.com, wordpress of nog een andere site (wij deden het met blogger) en dan kan je daar je blog maken. x

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...