zaterdag 27 april 2013

Deprophar: trace tandplaqueverklikker

Mondhygiëne is belangrijk. Voor een goede mondhygiëne moet natuurlijk alle tandplak verwijderd zijn, daarom is een tandplaqueverklikker erg handig!
Ttandplak zie je vaak niet zitten omdat het dezelfde kleur heeft als je tanden.  De kleine tabletjes van Deprophar, verkrijgbaar bij de apotheker, lossen dit op. Door de roze kleur weet je namelijk waar er nog tandplak zit en waar je dus nog extra moet poetsen. De pilletjes hebben kersensmaak.

Hoe het werkt: 
Je steekt het pilletje in je mond en zorgt dat het langs alle tanden gaat. Dan spuw je het uit (zeker niet opeten!!) en zul je zien dat je hele mond een roze kleur heeft. Je spoelt je mond goed en dan zul je zien dat er op sommige tanden nog een roze kleur zit. Dat is waar de tandplak nog niet verwijderd is. De bedoeling is dan dat je op die plekken je tanden blijft poetsen tot het roze weg is, en de tandplak dus verwijderd is.


Wat ik ervan vind: 
 Ik ben heel erg tevreden over de werking van deze pilletjes, het doet precies wat het belooft. Mijn tanden worden er precies ook wel wat witter van, yes! 
Het enige waar ik niet zo blij mee ben is de smaak van de pilletjes, die is echt niet lekker. Maar ja, voor die paar minuutjes kan het nu ook niet zo'n kwaad!


Andere variant:
Dit is niet enkel als pilletje te verkrijgen, maar ook in een flesje.
Deze doet gewoon hetzelfde als het pilletje. Toch denk ik dat het pilletje makkelijker is.
Er is ook een tweekleurige tandplaqueverklikker te verkrijgen met de naam 2Tone.
Deze heeft 2 kleuren, nl. blauw en rood. De blauwe kleur laat de oude tandplak zien en de rode de recentere. Ook deze is te verkrijgen in pilletjes- en flesjesvorm.

xx
Laura

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...