woensdag 29 mei 2013

Wasco Regen

Vandaag eens iets anders dan beauty of fashion of wat dan ook. Vandaag laat ik jullie iets zien dat is heb gemaakt voor plastische opvoeding (schoolvak: knutselen, tekenen..). Dit jaar hebben we een jaartaak en we moeten gewoon iets maken, maakt niet uit wat! Dus ik liet me inspireren door het prachtige (kuch kuch) weer en maakte dit:
Het is niet zo heel moeilijk om te maken, maar het vraagt wel wat tijd!Dit heb je nodig:
- Canvas
- Wasco's (die smelten het beste)
- Papierplakband
- Stukje karton
- Alleslijm/superlijm/secondelijm (als het maar niet brandbaar is)
- Zwart stiftje
- Haardroger

Wat je als eerste doet is het mannetje onder de paraplu tekenen. Dan pak je de wascos en doe je het papiertje eraf (kan je er ook aan laten, maar ik vond dat niet mooi). Ik heb ze in 2 gesneden omdat anders mijn canvas al te vol stond. Dan lijm je die vast. Laat de lijm goed opdrogen (ik heb de wasco's 's avonds vastgeplakt en ben de volgende dag beginnen smelten).

Dan pak je een stukje karton en plak je het als een afdakje boven de paraplu (zorg dat de plakband onder het 'afdakje' is en niet erboven). En dan ga je smelten! Door met de haardroger op de krijtjes te gaan drupt het naar beneden, dan kan je ook nog wat op de druppels zelf blazen. Je moet een beetje kijken wat jij mooi vind en hoe goed het gaat.

WARNING: De wasco's kunnen er afvallen/smelten (bij mij een paar keer gebeurd). Dat komt omdat ofwel je haardroger te warm staat ofwel omdat hij te zacht staat (en je er dus heel lang hitte op moet zetten voor het mooi smelt en daar zo lang onder hitte te staan vallen ze er af). Je moet dus iets tussen de 2 vinden, zodat  je rap kan smelten en mooie druppels vormen en dan even rust kan geven (andere wasco's smelten) en dat die weer hard kunnen worden voor je verder gaat. Als ze er af vallen, laat ze dan eerst hard worden, pak ze op en plak ze terug vast. Dan zet je even geen hitte op die wasco en daarna kan je gewoon terug verhitten (zodat de vingerafdrukken ook weg zijn). Ook kan je haardroger te hard staan waardoor de gesmolten druppels alle kanten ook vliegen. Laat je haardroger ook soms wat rusten anders raakt hij oververhit.

Op het einde gewoon het karton er af halen (als het al een beetje hard is zodat de druppels niet toch nog op je paraplu komen, maar niet te hard anders breekt alles af) en voila dan is het af!

xoxo Roos

2 opmerkingen:

  1. Wauw, echt super mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amaaaaai, echt kei schoon nichtjhe ;o Kzou het zelf zeker ni beter doen :) We moeten dringend nog eens afspreken eh (: Kuskus xx

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...