dinsdag 11 september 2012

Essence vs. Yves Rocher

Joepie, deze keer nog eens een artikel waarin ik 2 lakjes ga vergelijken! Deze keer is het anders want ik doe er drie tegelijk!! Ik vind zulke artikels super fijn om te maken, maar ik maak ze niet zo vaak omdat ik niet zoveel lakjes heb dat op elkaar lijken. Ik ben niet zo iemand die opzoek gaat naar dupes enzovoort... Ik koop keurtjes die ik nog niet heb, de vorige keer had ik een gelijkaardige kleur omdat de ene niet goed dekte, maar deze keer was het eigenlijk nogal een toeval, en ook cadeau... dus laten we beginnen!

De lakken die ik ga vergelijken zijn: Essence - Fateful desire, Yves Rocher- violine en Essence Plum Perfect.
Die van yves rocher zit er een beetje tussenin kwa kleur en ik wou eerst de eerste twee vergelijken, maar dna dacht ik hé, die andere van essence lijkt er ook aardig op! Dus laten we eens kijken welke verschillen er zijn en welke gelijkenissen er zijn!

Op de foto lijken ze allemaal redelijk identiek, alleen zie je direct dat fateful desire van essence het minste dekt. Op de foto lijken de laatste twee dan ook sterk op elkaar. Maar als je fateful desire met violine vergelijkt zie je dat violine nog meer paars heeft dan fatefull desire (die is dan weer meer bordeau en rood). En als je violine met plum perfect vergelijkt zie je dan weer dat violine meer paars is... Op de foto komt het nog allemaal net iets anders over dan in het echt, het was ook moeilijk om te perfecte plek te zoeken.

Dan de flesjes en kwastjes. Fatefull desire is nieuwer dan plum perfect, en ik merk ook dat het borsteltje van fateful desire dikker is. Ik vind het altijd fijn als borsteltjes dikker zijn, maar hier heb je nog wat ronding in het borsteltje. Niet naar de juiste kant nochtans, i.p.v dat de ronding van het kwastje mooi in de nagelwielen past is het net omgekeerd en werkt het redelijk moeilijk.

Yves rocher heeft dan weer een dik borsteltje, maar niet te dik en werkt fijn.
Plum perfect heeft een dikker borsteltje dan violine, maar dunner dan fateful desire.
Voor mij werkt violine van yves rocher het fijnste, ik kan mijn nagel mooi en 3 lijnen lakken zonder dat je echte strepen ziet om op je handen zit te knoeien.

De dekking valt goed mee, fateful desire heeft iets meer moeilijkheden met dekken, maar met twee laagjes gaat 'ie perfect dekken, met een laagje komt 'ie er soms nét niet...

Essence (€1,29) is natuurlijk meer budjet dan yves rocher (ongeveer €9). Yves rocher werkt op zich wel fijner en dekt mooi, maar zoals je ziet moet je voor die kleur en dekking niet perse naar die prijs grijpen, essence volstaat ook.

xoxo Roos

5 opmerkingen:

 1. die van yves rocher is de mooiste, maar essence is ook leuk!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel fijn artikel!!
  mooi vergeleken en alles goed uitgelegd!
  vind zulke artikels echt fijn.
  Zoals je zei hoef je niet altijd naar het duurste te grijpen, want de essence doet het hier ook heel goed.
  Greetz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad! Op de foto zie je amper verschil tussen de lakken, in het echt zie je wel een paar kleurschakeringen, maar dat maakt nu zo'n groot verschil niet... x

   Verwijderen
 3. je hebt echt heel mooi nagels en handen!
  Even een vraagje: wat is die 'deuk' in je middelste vinger?
  Ik ben er al een tijdje benieuwd naar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje!
   Haha, ik had al verwacht dat iemand die vraag zou stellen!
   Ik heb toen ik 4 jaar was mijn vinger tussen de kelderdeur gestoken (aan de scharnieren) en toen was zeg maar die top van mijn vinger er half af ;)
   Maar dat hebben ze mooi aaneengenaaid en voila, dat is het resultaat ;)
   x

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...