maandag 3 december 2012

Review Pixum Fotoboek

Vandaag even een ander artikel dan jullie gewend zijn van ons. We kregen namelijk de kans om samen te werken met een webshop genaamd Pixum (http://www.pixum.beWe mochten een fotoboek ontwerpen en kregen die dan opgestuurd zodat we die voor jullie konden testen! Vandaag kreeg ik het pakketje binnen en besloot ik dus direct een review te schrijven!Als eerste moet je een software downloaden, dat gaat heel gemakkelijk en rap, en dan kan je al direct beginnen ontwerpen. De software vind je op hun site (http://www.pixum.be/fotoalbum.html).
Zo ziet de begin pagina van het programma eruit:
Je kan dan kiezen welk formaat je wilt, en vanboven (tussen "Pixum" en "fotoboek' staan er ook nog knoppen met onder anderen de prijslijst) . Voor een groot staand (wat wij hebben gemaakt) betaal je normaal €26,99 exclusief verzendkosten.

 Vanaf dat je gekozen hebt welk formaat je wilt kan je beginnen ontwerpen. Daarvoor wordt er een handige assistent ingeschakeld. Die je in het begin wat helpt.
 De assistent vraagt dan eerst om de foto's die je wilt gebruiken in te geven. Je kan ze foto per foto ingeven, maar zelf vond ik het het gemakkelijkste om even een map aan te maken met daarin de foto's die ik wil gebruiken. Dan kan je gewoon direct de hele map ingeven.
 Als je de foto's dan ingegeven hebt....
 ...vraagt de assistent welk ontwerp je wilt gebruiken. Ik ging voor iets algemeens.
 En daarna geef je nog even aan welke cover je wilt en de (sub)titel van je fotoboek.
 En dan begint de assistent met verwerken en stelt het al een eerste ontwerp voor, maar dat kan je zelf nog helemaal aanpassen (hoeveel foto's op een blad, welke foto's waar...)
 Zo hebben wij het uiteindelijk gemaakt.

Soms komt er zo'n rode driehoek met uitroepteken in op je foto, dat is als waarschuwing dat de foto een beetje afgesneden zal worden zodat 'ie in het fotoboek past.

Je kan je fotoboek opslaan en later terug komen om te zien of je nog altijd tevreden bent en dan voeg je hem in je winkelmandje toe en kan je 'm bestellen!

28 november hebben we ons fotoboek ontworpen, en kregen we ook al direct een mail zodat we wisten dat onze bestelling doorgegeven was. Ze zeiden toen dat het tussen de 3- 5 werkdagen ging duren. De 30ste kreeg ik een mail dat ons fotoboek klaar was en dus verzonden was. En vandaag, 3 dagen later was hij er. (met het weekend er dus nog tussen!). Mooi volgens hoe ze het zeiden en toch rap vind ik zelf.

 Ik kwam van school en zag dit pakje half in onze brievenbus steken, het had geregend dus was dat even stressen dat het boek niet om zeep was... (daar kon pixum zelf natuurlijk niks aan doen, dat was de fout van de post)
Maar het boek zat nog mooi in plastic verpakt en daar was dus niks mis mee!

Sommige foto's zijn iets scherper dan andere, maar al bij al is het wel een mooi boek. De prijzen verschillende van formaat to formaat en je kan ook nog kiezen hoeveel pagina's je wilt, dus dat verschilt allemaal enorm. Pixum heeft ook nog andere producten dan fotoboeken. Je moet zeker eens gaan kijken want er zitten ook nog leuke kerstcadeautjes bij! Zoals een knuffelbeer met een tshirtje aan waarop je een foto kan drukken, een mok/tas met je foto op ect...

xoxo Roos

2 opmerkingen:

  1. wat leuk! zit er bij jullie ook erg leuk uit :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super goede review! Alles staat er echt perfect in! Jullie hebben talent! Kus!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...