vrijdag 11 mei 2012

Nog Moederdag ideetjes

Hyee!
Een tijdje geleden maakte Laura al een artikel over een moederdag idee! En ik ga jullie nog wat ideetjes geven voor moederdag! Ik heb een mama die het leuk vind om op moederdag gewoon zelfgemaakte of toffe schattige dingetjes te krijgen! Het moet helemaal niet veel zijn! Meestal maak ik iets of koop ik iets kleintjes voor moederdag en op haar verjaardag dan iets groter! Dit jaar wil ik verschillende kleine toffe dingetjes bij elkaar! Ik ben dan wat gaan rondzoeken naar verschillende receptjes ect. voor iets leuk te maken en heb hele fijne dingen gevonden! De DIY's van serena van BeautyLab zijn geweldig! Maar het probleem is dat ik de juiste ingredienten.... vind ;( Maar ik heb ook dingen gevonden waarvoor ik de spullen gewoon in huis heb, en die laat ik jullie vandaag zien!
Als eerste begin ik met iets super schattig dat Serena (beautylab) bij valentijn online zette! Ik vind dat het ook heel leuk is voor moederdag!
Deze foto is niet van mij
Het noemt Memory Jars en ik vind ze super schattig! Wij hebben super veel lege potten in huis voor als mama eens confituur wilt maken dus vind ik zowieso nog een pot! Hoe je het moet aanpakken, dat lees je in dit artikel

Dan het idee van Laura en haar zeepje natuurlijk! Dit is het artikel dat Laura online zette een tijdje geleden! 
Een tof idee voor moederdag! Je kan er eender wat in kerven dat jou doet denken aan je mama! Wees creatief en denk er eerst even over na voor je begint! Je kan er echt iets super lief van maken!

Ik denk dat ook iedereen wel dol is van scrubjes! Vorig jaar heb ik voor mijn mama haar verjaardag cadeautjes gekocht en dan ook nog een scrub gemaakt! Dat was een simpele scrub waarvan je 10000 filmpjes van vind op youtube:
- Suiker / zout
- Olie (ik gebruike zonnebloemolie/frituur olie)
Super simpel! Olijfolie zou ik niet gebruiken want dan krijgt je scrub een vieze kleur en die ruikt ook niet echt aangenaam (had ik eerst geprobeerd). Maar als je het met gewone zonnebloemolie doet ruikt je scrub naar sauna!
Maar nu heb ik weer op beautylab (een recent artikel) een recept gevonden waar zo net iets meer in zit:
Foto is niet van mij!
Er zit nog citroen schil en gemberpoeder bij, ik weet niet of we gemberpoeder hebben, maar we hebben hier veel kruiden! Maar die scrub ziet er ook heel tof uit! Hier is het artikel

Ook lipscrubs zijn heel tof om te maken en te geven! Hier is een simpel recept, je kan er ook uitgebreide van vinden, maar dit is soort van de basis:
- Suiker / zout (je moet oppassen, ik weet niet goed welke je best past, maar misschien is suiker wat grof voor je lippen... Zout irriteerd wel rapper!)
- Lippebalsem (ik denk dat iedereen er wel eentje heeft liggen! Je hebt trouwens maar een stukje nodig!
- Olie
Dat lijkt dus enorm op gewone scrub, maar dan met lippenbalsem! En dat dan in een schattig potje, kan niet mis zijn zou ik zo denken!

Ook is het fijn om gewoon allemaal verschillende kleine dingetjes in 1 pakje te steken! Ik vind het altijd super om gewoon allemaal kleine dingetjes te krijgen dan 1 groot ding! Ik weet niet waarom, maar ik zou liever kleine scrubjes, lippenbalsem, nagellakje,... krijgen dan 1 mega pot met body lotion of dergelijke, snap je? En ik vind het ook veel leuker om cadeau te doen! Wat kan er in zo een bakje vol spulletjes zitten? ALLES! Gewoon allemaal kleine dingetjes! Tip: steek dan in het pakje nog van die suiker hartjes met woordjes op dat zie er schattig uit en is nog lekker ook! Hiet wat voorbeelden van producten:
Kleine lippenbalsems van sleek.
Mini scrub van caudaljé
Mini body butter van de bodyshop in verschillende geuren...
Of je kan die van de h&m pakken!
Geurkaars van rituals
Alle parfum geuren van die lijn zijn in mini versie! Handig om eens te proberen!
Yves rocher staat vol met schattige dingen!
Voor 1 euro heb je geweldige bruistabletjes, zijn er ook in al die geuren en er zijn ook badparels van!
ik moet stoppen met yves rocher want ik kan heel de winkel afgaan ;)

Ik denk dat je wel een idee hebt over wat ik bedoel ;) Ik bedoel niet dat al die dingen erin moeten hé!! Gewoon een paar ;) Maar ik hoop dat jullie wat ideetjes hebben! En ja... fijne moederdag zondag!
xoxo Roos

2 opmerkingen:

  1. Leuke artikelen! Voor mijn mams wat lastiger omdat ze niet kan ruiken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel, super handig!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...