maandag 16 juli 2012

Books.

Heeey allemaal,

Ik hou van lezen, dat is zeker! En nu het vakantie is, heb ik daar ook wat meer tijd voor. Dit artikel zal dus niet over beauty of fashion gaan, maar over boeken :)
Ik heb al een paar boeken gelezen deze vakantie, en die wou ik jullie graag eens laten zien.

Als eerste las ik het boek 'deadline' van Rachel Ward:
Ik ben niet zo goed in korte samenvattingen, dus heb ik even die van pluizuit opgezocht: 
Jem heeft geen gemakkelijk leven. Ze groeit op in pleeggezinnen en ze verhuist van school naar school omdat het altijd fout loopt. Maar Jem heeft iets wat anderen niet hebben. Elke keer ze iemand in de ogen kijkt, ziet ze diens sterfdatum en dat wil ze liever niet weten. De enige persoon waarmee ze vriendschap sluit is Spider, hoewel ze weet dat hij niet lang meer te leven heeft. Als ze samen naar The London Eye gaan, ziet Jem dat alle mensen daar dezelfde sterfdatum hebben. De datum van vandaag! Ze rent met Spider weg, enkele minuten voordat er een aanslag op The Eye wordt gepleegd. Ze lijken nu verdachten en gaan op de vlucht, gezocht door heel Groot-Brittannië. Hoe kunnen ze hun onschuld bewijzen? Wie gaat hen geloven? En ondertussen komt Spiders sterfdatum alsmaar dichterbij.

Er was een opdracht voor school, waar dat boek in voorkwam. Daarmee had ik besloten hem eens te lezen, en ik vond het wel een leuk boek! Het is wel een beetje voorspelbaar, maar dat vind ik niet zo heel erg!

Het tweede boek dat ik las, was 'Het geheugenspel' van Nicci French (dat is een schrijversduo: Nicci gerrard en Sean French.)


Op de achterkant van het boek staat:
Op een koude herfstmorgen wordt in de tuin van een landhuis in Shropshire, Engeland, het lichaam opgegraven van een zestien jaar oud meisje. Het stoffelijk overschot is dat van Natalie Martello, die in de gouden zomer van 1969 spoorloos verdween en al meer dan vijfentwintig jaar wordt vermist.
Voor de familie maakt de vondst van Natalie Martello een einde aan vage dromen en sluimerende hoop en brengt tegelijkertijd een gruwelijk, lang verborgen misdaad aan het licht. Natalie blijkt te zijn vermoord. Maar wie zou zo'n mooi en briljant meisje hebben omgebracht? En hoe heeft die onvoorstelbare misdaad zich voltrokken?
Dit is echt een van de betere boeken die ik al gelezen heb. Jane Martello is het hoofdpersonage. Zij was vroeger beste vriendinnen met Natalie. Ze is net gescheiden van haar man Claud en heeft het een beetje moeilijk om alles een plaats te geven. Zelf wil ze de moordenaar graag vinden!
Het boek leest vlot, en ik ga nog heel veel Nicci French-boeken lezen denk ik!

Momenteel ben ik bezig in het boek 'mannen die vrouwen haten' van Stieg Larsson. Heel bekende schrijver, dus de boekenfans zullen hem wel kennen! Het is het eerste deel van de millenium-trilogie.

Met dit boek ben je even zoet, want het verhaal is vertelt over zo'n 555 bladzijden. Dat is veel, maar het leest wel redelijk vlot. Het nadeel aan dit boek vind ik dat het allemaal heel traag gebeurd, er worden dingen vertelt waarvan ik denk dat ze niet echt noodzakelijk zijn voor het boek. Maar het maakt je wel heel erg nieuwschierig, en daarom wil ik echt doorlezen!

(Redelijk) korte samenvatting van Wikipedia:
Mikael Blomkvist is onderzoeksjournalist en verantwoordelijk uitgever en mede-eigenaar van het in Stockholm verschijnende tegendraadse maandblad 'Millennium'. Hij heeft zich vastgebeten in een zaak tegen de financieel expert, grootindustrieel en belegger Hans-Erik Wennerström. Deze spant een rechtszaak aan tegen Blomkvist wegens laster en de journalist wordt veroordeeld tot een geldboete en een gevangenisstraf van drie maanden. Dat is een ernstige tegenslag voor het noodlijdende blad en Blomkvist ziet zich gedwongen zich (tijdelijk) terug te trekken uit de redactie. Dan wordt hij benaderd door de bejaarde zakenman Henrik Vanger, voormalig topman van het omvangrijke Vanger-concern. Deze vraagt hem om onderzoek te doen naar de verdwijning van zijn jonge nicht Harriet die naar zijn inzicht het slachtoffer is geworden van moord. Als dekmantel voor het onderzoek dient het excuus dat Blomkvist bezig is met het schrijven van de biografie en familiekroniek van Henrik Vanger. De zakenman biedt hem een riant salaris en de belofte dat hij na de afgesproken werkperiode van een jaar nadere belastende informatie zal krijgen over Wennerström.
Blomkvists naspeuringen leiden vooralsnog tot meer vragen, totdat de mysterieuze Lisbeth Salander op zijn weg komt. Zij is een getraumatiseerde jonge vrouw met een bijzonder uiterlijk: klein, mager, voorzien van vele tatoeages en diverse piercings, maar met uitzonderlijke kwaliteiten als onderzoeker en, zoals blijkt, computerhacker. Dit onwaarschijnlijke tweetal vormt een team dat een oplossing vindt voor de niet begane misdaad. Hun naspeuringen leiden echter tot gevaarlijke situaties waarbij zij niet altijd de jagers zijn, maar ook de prooi. Aan het eind van het boek is de titel volledig verklaard en is het Wennerström-concern bankroet door een boek van Mikael en de financiële manipulaties van Liesbeth.
Zoals ik al zei maakt het boek me echt nieuwschierig, en dat is ook de reden waarom ik het een heel goed boek vindt! Ook de vervolgen wil ik graag lezen.

Naast deze drie boeken, heb ik ook nog twee boekjes gelezen die voor jongere kinderen bestemd zijn, maar die hier door mijn zusje in huis zijn. Dat waren 'suprise' en 'mijn vreemde vriendin Hag en ik' van Marjon hoffman. Als je een kleine zus/broer hebt, zou ik ze voor hun aanbevelen, want ik vond ze ook nog leuk om is te lezen (haha ;p)

Zeg me of je meer van dit soort artikels wilt zien, of liever niet!

xx Laura

2 opmerkingen:

 1. dat eerste boek neem ik ook me eop vakantie!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. *stapt naar de bib en neemt 3 boeken mee*
  ja, die neem ik mee op reis ;)
  x

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...