maandag 30 april 2012

Bakken: Zandkoekjes

Hyee!
Vandaag en morgen heb ik 2 dagen vrij en omdat ik niets te doen had en alles in huis had voor zandkoekjes te maken, heb ik zandkoekjes gemaakt ;) Ik vind ze zo lekker! Ik had zo al één keer zelf gemaakt (op nieuwjaar toen de familie er was) en iedereen vond ze super lekker! En ik wil mijn recept met jullie delen! Ik heb het recept in een boek gevonden, maar eigenlijk redelijk hard aangepast! Dus laten we beginnen!
Wat je nodig hebt:
- 125 g boter
- 60 g suiker
- 2 pakjes vanillesuiker (= 16g)
- snuifje sout
- 40g (wit) amandelpoeder
- 185g bloem
- 75g suiker

- weegschaal
- plasic folie

En dan beginnen we eraan!
1) Je doet de bloem in een cirkel op het werkblad.
2) De boter, amandelpoeder, suiker, vanillesuiker, zout erbij.
3) En goed beginnen kneden! Kan even duren...
Omdat je met allemaal droge ingrediënten werkt gaat het er zo uitzien, niet flippen het komt goed! Gewoon blijven doorkneden ook al lijkt het te mislukken!
 En dan krijg je zoiets!
 4) Dat leg je 10 minuten in de koelkast.
 5) Dan rol je een rol en leg je het weer een paar minuutjes in de koelkast.
 Dan pak je suiker en een glas water en een borsteltje
 6) Je bestrijkt het deeg met wat water en rolt het dan in de suiker (je kan i.p.v suiker ook amandelvlokken gebruiken, ik koos voor suiker!
 7) Dan snij je het in plakjes
 Voila!
 8) Op een plaat leggen en bakken in een voorverwarmde over op 180°C voor een 10-15 minuten.
En dan zien ze er zo uit! Echt super makkelijk en super lekker! Smakelijk!
xoxo Roos

5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...